Sportverzorgingsartikelen zijn er in vele soorten en maten en hebben een ver uiteenlopende toepasbaarheid. Hieronder treft u de populairste sportverzorgingsartikelen. Staat het artikel wat u zoekt er niet tussen, neem dan gerust contact op met ESSV voor de leverbaarheid van het door u gezochte artikel.

Online bestellen? Geef uw bestelling door via het contactformulier of e-mail uw bestelling aan info@essv.nl!

Soigneur - Motivation Embrocation
Verwarmende balsem welke zich duidelijk onderscheidt door uitmuntende kwaliteit. Geen warmtepiek die steeds flauwer wordt, maar een prettige urenlange constante warmteafgifte. De balsem is goed in te masseren, waardoor de poriën niet dicht gaan zitten zoals bij producten op vaselinebasis. De beste bescherming voor de spieren tegen koud en nat weer kan ook immers niet van iemand anders dan komen dan van een Soigneur!
Inhoud: Pot van 240 ml.
Prijs: 21.- euro p.s.QM Sports Care 1 - Warm Embrocation
Licht verwarmende balsem die diep in de spieren doordringt. Aanbrengen voor de inspanning. Werkt verzachtend in de behandeling van gewrichten en spieren. Te gebruiken in matig tot goed weer, eventueel met een laagje presports olie er bovenop.
Inhoud: Pot van 200 ml
Prijs: 10.0 euro p.s.QM Sports Care 2 - Hot embrocation
Warmtegevende zalf voor gebruik in koude en/of vochtige omstandigheden. De zuivere essentiële oliën van rode peper, munt en eucalyptus geeft een sterk indringende opwarming van de spieren. De menthol geeft een verfrissend gevoel aan de huid maar zonder het goed warmtegevoel in de spieren weg te nemen. Gebruik: zuinig aanbrengen door hoge concentratie.
Inhoud: Pot van 200 ml
Prijs: 10.- euro p.s.QM Sports Care 3 - Extra hot embrocation
Geschikt voor gebruik in uiterst koude en natte omstandigheden. Aanbrengen voor de inspanning. Het warmtegevoel dringt diep door in de spieren, terwijl de pepermunt de huid fris houdt, zodat geen bloed uit de spieren weggetrokken wordt. Gebruiksaanwijzing: zuinig aanbrengen door de hoge concentratie!
Inhoud: Pot van 200 ml
Prijs: 10,50 euro p.s.QM Sports Care 4 - Anti-friction cream
Zalf op een 100% natuurlijke basis, met zuivere essentiële oliën. Beschermt de huid en voorkomt wrijving en irritatie op gevoelige plaatsen. Onmisbaar als zeemvet in de wielersport of voor in de ruitersport.
Inhoud: Pot van 200 ml
Prijs: 10,50 euro p.s.QM Sports Care 4A+ - Antri-friction cream +
Crème op een 100% natuurlijke basis, met zuivere essentiële oliën. Beschermt de huid en voorkomt wrijving en irritatie op gevoelige plaatsen. Onmisbaar als zeemvet in de wielersport of voor in de ruitersport.
Prijs: 12,50 euroQM Sports Care 5 - Pre sports energizing oil
Ideale startolie om de spieren voor te bereiden op de training of wedstrijd. Warmt de spieren lichtjes op en houdt ze soepel tijdens de inspanning. Ideaal bovenop een laagje warme zalf! Bevat zuivere essentiële oliën van zwarte peper, den en pepermunt in een basis van tarwekiem-, vitamine E- en druivepitolie. Gebruik: inmasseren voor de inspanning.
Inhoud: Fles van 250 ml
Prijs: 16,50 euro p.s.QM Sports Care 8 - Post sports recovery oil
Olie om in te masseren na het sporten. Verzacht en verfrist door de invloed van de essentële oliën als anijs, lavendel en cypres in een koudgeperste basisolie. Dit geeft een uitzonderlijk ontspannen effect. Zeer goed bij meerdaagse wedstrijden!
Inhoud: Fles van 250 ml
Prijs: 17,50 euro p.s.QM Sports Care 10 - Energizing shower gel
Verfrissende en hygiënische douchegel. Bevat zuivere essentiële oliën om haar en huid te wassen en te voeden, waardoor het gebruik van een andere voedende lotion niet nodig is.
Inhoud: Fles, 250 ml, verkrijgbaar in de geuren zoete mandarijnolie en frisse bergamot.
Prijs: 10.- euro p.s.QM Sports Care 11 & 12 - Bath Oil
Etherische badolie (van onder andere lavendel, mandarijn, geranium, roos, sandelhout en ylang-ylang) voor heerlijke ontspanning.
Inhoud: Fles, 250 ml, verkrijgbaar in 'Relaxing' (nr. 11) en 'Oriental' (nr. 12)
Prijs: 17,50 euro p.s.QM Sports Care 13 - Lipbalm
Lippenbalsem, met essentiële olie van tea tree en pepermunt, zeer beschermend en verzorgend, zowel in de zomer als in de winter. Te gebruiken tegen droge lippen, kloofjes en lipwondjes.
Inhoud: Stick
Prijs: 3,85 euro p.s.QM Sports Care 14 - Soothing gel
Wordt gebruikt om last en pijn te verzachten van gewrichts-, spier- en peesklachten. Gemaakt van zuivere etherische olie van pepermunt, cajeput en kamfer in een pure aloë vera-basis. Uitermate geschikt om te gebruiken tegen spierkrampen en verzacht na een zware inspanning.
Inhoud: Roller, 100 ml
Prijs: 10.- euro p.s.QM Sports Care 15 - Pre sports cooling oil
Verkoelt en geeft energie aan de spieren tijdens warme dagen en bij indoor sports.
Inhoud: Fles van 250 ml
Prijs: 17,50 euro p.s.QM Sports Care 16 - Overnight Recupartion Cream
Befaamde herstelzalf welke het herstel aanzien bevorderd tijdens de nachtrust of bijvoorbeeld in statische situaties zoals tijdens auto- of vliegreizen. Kan ook gebruikt worden in de nacht voorafgaand aan de sportprestatie.
Inhoud: Pot, 200 ml
Prijs: 11,50 euro p.s.QM Sports Care 17 - Chest rub
Borstzalf die de neus, sinussen en luchtwegen vrijmaakt op een natuurlijke manier, zacht van geur en zeer doeltreffend. Te gebruiken bij verkoudheden en slijmvorming op de luchtwegen. Voor sporters zeer aangewezen om de ademhaling vrij te maken en te versterken, voor training of wedstrijd. Versterkt de natuurlijke afweer van het lichaam.
Inhoud: Pot van 100 ml
Prijs: 10,- euro p.s.QM Sports Care 30 - Wetsuit Glide Spray
Spray ter behandeling van zwem- en duikpakken. Maakt het gemakkelijker om een pak uit- of aan te trekken. Erg gemakkelijk wanneer meerdere keren per dag gedoken wordt of tijdens een triatlon tijdwinst oplevert. Ook handig voor de wetsuits bij surfen, kayaken, raften en canyoning.
Inhoud: Fles, 250 ml
Prijs: 13.- euro p.s.Perskindol Active Fluid
Zeer verfrissende en vluchtige vloeistof. Trekt goed in zonder vettige resten. Zet de poriën open en geeft verkoelend effect. Goed te gebruiken bij korte intensieve sportinspanningen, indoor sporten of bij massagebehandelingen.
Inhoud: Flesje, 250 ml
Prijs: 9,95 euro p.s.Biofreeze
Amerikaans product oorspronkelijk ontwikkeld als gewrichtspijnstiller voor reuma en artritispatienten. De homeopatische pijnstiller is ook effectief tegen actute pijnklachten zoals door verwikking of stoten. Ook helpt het verkoelend effect pijn en zwelling te verminderen.
Inhoud: Tube, 110 g
Prijs: 12.- euro p.sToco-Tholin druppels
Zeer veelzijdig te gebruiken olie. Met name bekend door het op watjes aan te brengen die tijdens de warming up in de neus de luchtwegen verwijden. Kan bovendien veelzijdig gebruikt worden op bijvoorbeeld te tong bij beginnende keelpijn of zelfs op de spieren. Handig voor in iedere EHBO trommel.
Inhoud: Ampul, 6 ml
Prijs: 3.- euroToco-Tholin Balsem Speciaal
Bijzonder sensuele balsem met een heerlijke geur. Buitengewoon geschikt voor ontspannende massages en kan zowel verwamend als verkoelend effecten geven.
Inhoud: Potje van 50 ml / pot van 250 ml
Prijs: 8.- euro p.s. / 34.- euro p.s.Gehwol Voetcrème
Van oudsher bekend verzorgingsmiddel voor de voeten. Verfrist de voeten, voorkomt blaren en schrijnende plekken, werkt voedzaam, verzorgend en versterkend voor de huid.
Inhoud: Tube, 75 ml
Prijs: 7,50 euro p.s.Gehwol Beenbalsem
Verzorgende balsem voor de benen. Stimuleert de doorbloeding en helpt bij vermoeide benen (ook tijdens de zwangerschap). Ook te gebruiken bij spataderen. De zalf geeft een verfrissend gevoel en zorgt voor een mooie, gladde, zachte huid.
Inhoud: Tube, 125 ml
Prijs: 10,50 euro p.s.Sixtus Startöl
Verwamende olie ter ondersteuning van de warming up voor een inspanning. Voorzien van aangename (Alpen)kruiden ter bevordering van de bloedcirculatie.
Inhoud: Fles van 100 ml / 200 ml
Prijs: 10.- euro / 19.- euro p.s.Sixtus Relax Öl (voorheen Aktivöl)
Massage olie voor sederende massagebehandelingen na inspanningen. Voorzien van (Alpen)kruiden voor een verfrissend gevoel en ter bevordering van het herstel.
Inhoud: Fles van 200 ml / 500 ml
Prijs: 13,50 euro / 23 euro p.s.Sixtus Aktiv Balsam
Goed inmasseerbare balsem voor massages na inspanningen. Bevorderd het herstel, beschermt tegen spierkrampen en geeft een verfrissend gevoel.
Inhoud: Fles van 100 ml / 500 ml
Prijs: 10,50 euro / 21 euro p.s.

Permanente aanbiedingenQM Sports Care gift set (4 variaties)
26,99 euroOVERSTIM.s Marathon Pack
39, 90 euroSports2 Energy Fruit display 20x 3x25g
49,99 euroOVERSTIM.s Half-Marathon Pack
19,90 euroOVERSTIM.s Triathlon Pack
49,90 euroOVERSTIM.s Cycle Sport Pack
45,90 euro